Viipurissa 15-16.10.2018

Maanantai 15.10.2018


Junamatka sujui turhankin nopeasti, kun kävimme läpi tulevien vierailujen sisältöjä ja työ/opiskelumatkamme tavoitteita. Viipurin asemalla meitä oli vastassa Pushkin Instituutin Elena, joka ystävällisesti kuljetti meidät koululle.






Koululla nautimme teetä ja herkkuja ja tapasimme iloiset Sampolaiset sekä Pushkin Intstituutin rehtori Elenan ja opettaja Olgan. Tutustuimme historiallisen koulurakennuksen tiloihin ja suuntasimme seuraavaksi kohti viipurilaista päiväkotia Nro 35, jonka johtaja Anna otti meidät sydämellisesti vastaan. Tutustuimme päiväkodin tiloihin, sekä vertailimme varhaiskasvatusta Suomessa ja Venäjällä. Päivä huipentui toiminnalliseen Workshopiin, jossa pääsimme liikkumaan, leikkimään sekä askartelemaan syksyisiä sieniä ja muita taideteoksia. Workshopin taustatarinana oli Viipurinlinnan ritari, jota yritimme kovasti auttaa.







Tiistai 16.10.2018


Aamupalan jälkeen oli vuorossa opintokäynti paikalliseen peruskouluun. Comprehensive school of Vyborg town - school of national culture Nro 1.  Oppilaat ovat eläväisiä lapsia kaikkialla maailmassa, mutta viipurilaisessa koulussa he olivat pukeutuneet siisteihin koulupukuihin ja luokissa heitä oli kolmisenkymmentä. Pääsimme vierailemaan maantiedon ja englannin tunneilla. Opetuksen seuraamista helpotti Larissa-opettajan tulkkaus. Keskustelimme ja vertailimme maidemme pedagogisia eroja opettajien kanssa.


Viimeisenä vierailukohteena oli Vyborg Kindergarten Nro 25. Tässä päiväkodissa oli 316 lasta. Suurta lapsimäärää ei olisi uskonut, kun kiertelimme laajaa ja värikästä piha-aluetta. Sisätiloissa saimme katsella lasten luontoaskarteluja sekä syksyisiä tanssi-ja lauluesityksiä.


Koko opintomatkan päätöksenä söimme yhteisen lounaan ja keskustelimme tulevasta yhteistyöstä ja opiskelijavaihdosta.








Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kohti Viipuria